Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2013 23:28 - СИГУРНОСТТА НА ВЛАСТВАЩИТЕ ЗА ВЛАСТТА СИ - ПРИВИДНО СПОКОЕН ЖИВОТ ЗА НАРОДА
Автор: azblagara Категория: Политика   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.04.2013 23:30


         Днешното дередже на народа ни  е ПРЯКО СВЪРЗАНО с исторически документи като Санстефански договор (3 март 1878 г.), Берлински договор (юли 1878 г.), с тъмни събития  като конференцията в Ялта –1945 г. между Сталин, Рузвелт и Чърчил,като Девети септември 1944 г  или пък „Среща(та) на върха” - 2 и 3 декември 1989 г. в Малта между Горбачов и Буш. Постоянно слушаме или казваме:„Нов бардак със стари к...и не се прави“ но тази мисъл не стига по-далеч от 10.11.1989 г. или в най-добрия случай – 09.09.1944 г. Защо не се слиза до корените? „Крушката си има опашка“, ама без корени, дървото не може да роди плод. Необходимо е да се разсъжда- ва, особено днес, когато отново ни предстои да се питаме: „За кого да гласувам?“, КАТО „всички са маскари“.          
         В периода 4 -11 февруари 1945 г., в гр. Ялта, п-в Крим, Сталин, Рузвелт и Чърчил се споразумяха да разделят Стария континент. Неофициално, те се договориха  за разделението на Европа на съветска и западна сфера на влияние и още преди края на Втората световна война започва изграждането на "желязната завеса" между Изтока и Запада.Сталин обеща мир през следващите 50 години и получи Източна Европа. Така, със съгласието на Западните държави, Съветският модел бе наложен над  11 европейски народа!!! На англичаните Червената армия им бе нужна, за да победят Хитлер, а Рузвелт не знаеше дали учените ще успеят да създадат атомната бомба и се нуждаеше от Русия за разгрома на японците.  Със срещата в Малта 1989 г.Горбачов неофициално „обяви“ отпаднето на доминирането на Русия над Източна Европа. Започна и разпадането на СССР. За съжаление новите процеси възбудиха източно-европейските диктатори да организират сегашното монополно състояние на политиката и икономиката. Монополите в този си вид съществуваха още преди, просто формата на собствеността беше друга,  държавна форма . НО ХОРАТА СА СЪЩИТЕ!!!! Днес само един процент от българското неселение  владее над 95% от собствеността!!! И този 23-годишен апетит не спира.          
           Време е историческите събития да се „препрочетат“ наново, без пристрастия и от всяко от тях да се извлекат две графи: Полезно за националните интереси на България // В ущърб на националните интереси на България. Прозорливите умове на Раковски и Левски направиха така, щото да възбудят съвестта на българите да организират сами освобождението си. Но това бе „яхнато“ от псевдоорганизатори и деянието им струваше на народа  тлъсти бонуси за тях.: „„Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупациятана Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор”!!!!!!! (Държавен вестник , януари 1884 г., Указ № 1144 ) А въпросните разноски по псевдоосвобождението ни възлизат на 32,5 тона злато. Руският император даде от това злато на крал Милан Обренович (Сърбия), за да нападне България през 1885 г., непосредствено след Съединението.  Млада България изплати това злато за 12 години.
САНСТЕФАНСКИ ДОГОВОР – 3-март (19 февр.) 1878
г.  В завещанието си Петър I Велики (1682-1725) изтъква, че използването на влиянието на религията върху православните поданици на Турция и Унгария, ще даде възможност  “да си ги привържем по какъвто и да е начин и да се обявим за техни покровители. По такъв начин и с тяхното съдействие (припомнете си българските опълченци) Турция ще бъде завоювана.” При руската императрица Екатерина II (1762-1796) се разработва и тактическият модел, според който дадена страна се откъсва от Османската империя и след определен период на привидна “независимост” се поглъща от Русия. Така през 1774 г., след поредната руско-турска война, Кримският хаганат, който дотогава е бил васален на турския султан, става независима държава, но през 1779 г. е погълнат от Русия и става обикновена провинция на северната империя. Под натиска на Русия през 1762 г православните грузински княжества се освобождават от иранско върховенство, но през 1783 г. те трябва да признаят сюзеренитета на Екатерина II, а през 1801 г. Грузия е пряко присъединена към Русия и губи изцяло своята държавност. Войната от 1877 – 1878 г, ЗА БЪЛГАРИЯ практически се оказва ОСВОБОДИТЕЛ- НА ОТ ТУРЦИЯ и е 11-тата за Русия срещу Турция. Би трябвало всеки българин да се запита: Защо толкова „късно“ Русия се „сеща“, че има „славянски“ братя – християни, които е редно да бъдат освободени от погазването от исляма?Русия имаше да решава имперско-завоевателни интереси, а българите Освободителни (всъщност, българското опълчение на Шипка осигурява победния марш на Русия след боевете на върха). Към традиционната имперска тактика се придържа и руската дипломация в Цариград (граф Николай Игнатиев). Като типичен панславист той не се съмнява ни най-малко в легендата за славянското потекло на българите, които смята за „неразвит народ“, който в политическо отношение трябвало да се стреми към сближение със сърбите, за да се освободи от турците ;  “....българското национално движение получи своя тласък (има предвидУстановяването на Българската Екзархия – 1870 г.) и неговото по-нататъшно развитие вече не може да бъде спряно. Но е необходимо то грижливо да се насочва в посока, която да не бъде противна на нашите интереси и на православието. Създаването на една България е само въпрос на време и на благоприятни обстоятелства.....Според твърдото му убеждение, историческата мисия на Русия на Балканите и в Средна Европа е “завладяването на Проливите, установяване на присъствие в Цариград, освобождаване и обединяване на славяните под ръководството на Русия върху развалините на Турция и Австрия.” Наберете този линк
http://zlokuche.blog.bg/history/2012/03/07/za-sanstefanskiia-dogovor-bratushkofilite-i-nacionalnite-kom.916050 
в google и обърнете внимание на дадените членове от договора: 6, 7, 8, 9, 10. Ще придобиете ясна картинка, че посредством Санстефанския договор България преминава под руска окупационна администрация за две години, която на практика е без международен контрол и не се съдържат никакви разпоредби за изтеглянето на руските войски от България след изтичането на този период. Според договора, на Румъния се дава Северна Добруджа, на Сърбия - Нишко и Поморавието, на Турция се дава правото да прокарва свои войски,муниции, хранителни припаси в области, разположени вън от Княжеството и обратно. Следователно, дори ако се стигне до някакво българско правителство, руснаците възнамеряват да създадат за българите такива условия, че да ги накарат сами да поискат руските окупационни войски да останат в страната.  

  БЕРЛИНСКИ КОНГРЕС 01-13 юли 1878 г. - В края на май 1878 г. в Лондон се подписват тайни протоколи – споразумение между Русия и Англия. „Героите“ са  граф Шувалов (Русия) и британския външен секретар Солзбъри. С този акт, всъщност, се извършва разпокъсването на България, още преди да се състои Конгреса в Берлин. Англия пледира за влияние на юг до Стара планина, а оставя на Русия Дунавската  равнина. (тази „малка“ подробност липсва в учебниците ни).Руският самодържец Александър II и неговият първи министър Горчаков си дават сметка, че Европа няма да позволи на Русия да завладее сравнително обширна територия в близост до Цариград и Протоците. Поради това те допускат, че за известно време ще трябва да се примирят със съществуването на някакво автономно българско княжество и затова се предприема тази стъпка от страна на Русия – орязването на България. Берлинският договор намалява срока на руската окупация от 2 години на 9 месеца. Той изрично задължава, в рамките на три месеца след изтичането на 9-месечния срок, Русия да изтегли всичките си войски от България. Именно благодарение на международния контрол руската окупационна администрация е принудена да пристъпи към създаването на български държавни учреждения. За този договор, охулен с право, защото вследствие на него България е разпокъсана, е редно вече да се знае и официално да се признае, че в тази си част, не Конгресът взима това решение, а Русия и Англия, преди Конгреса. Въпреки всичко, след този международен акт, на Европейската карта се появи държава с името България.
СЪЕДИНЕНИЕТО
– ЧИСТО българското дело в името на справедливи национални интереси. Затова то не е признато официално от Русия, тя не го приема, защото разваля нейните планове, относно целите й на Балканите. Човекът, който прие делото, който скъса дипломатическите отношения с Русия, заради постоянното й вмешателство във вътрешната политика на България, бе заклеймен като русофоб и бе разсечен безпощадно от руските агенти. Колко дълбоко трябва да е била вкоренена една лъжа, относно политиката на Русия в България, че даже погребалната процеция на този велик български държавник (оценен , между другото, по достойнство от трезви руски високи умове) се превръща в битка между привържениците му и враговете му: „..Венците бяха изтръгвани от ръцете на ония, които ги носеха, поповете се теглеха за расата и се биеха.(документирани думи на очевидци) А фактът, че ГРОБЪТ МУ Е ВЗРИВЕН и върху пръстта на могилата противниците му играят хоро, говори за дълбоко нанесените удари по националното ни самосъзнание. Как искаме светът да уважава такъв народ!!!

ГЕОПОЛИТИКАТА НА ЗАПАДА СПРЯМО БАЛКАНИТЕ
– В периода октомври 1814 г. – юни 1815 г., Великите сили- Прусия, Русия, Австрия и Обединеното кралство водят в Австрия неофициални заседания, оформени по-късно исторически като Виенски конгрес. Осъществява се преначертаване на политическата карта на Европа като се посочват кои са законните династии, с които света трябва да се съобразява.
Контурите на самостоятелната балканска геополитическа сцена се оформят след Берлинския конгрес, когато на кратата се появява българската държава, а Сърбия и Румъния стават независими. Османската империя е победена. След 1878 г. общата територия на петте балкански християнски държави плюс, автономната област Източна Румелия, вече е два пъти по-голяма от тази на османските владения на полуострова. По отношение на населението, християнското превъзходство е още по-ясно изразено. Това означава, че е сложен край на статуквото, дошло след Виенския конгрес от 1815 г. Сравнително спокойното съжителство между Великите сили преминава в открита геополитическа борба, която се решава само с аргументите на силата. Балканите стават арена на две остри съперничества: едното е между Русия и Австро-Унгария, а другото-между Великобритания и Русия. След като се осъществява Съединението, тогава вече силата, която става номер 1 на Балканите, е България! Обявената от Сърбия на България война -1885 г. е решаващият сблъсък  за доминация в “сърцевинната земя” на европейския югоизток. София принадлежи на основния геополитически комуникационен коридор Цариград-София-Белград-Виена ( Via military – „военен път“ ), който още от древността е свързвал Централна и Западна Европа с Протоците, Мала Азия и Близкия Изток  http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG
/P_Dimitrov_SR_BG_W.pdf
  
И СЕГА.....НА КЪДЕ?!  Ами.....Докато съществуват  привидно различни партии, но по идеологическа основа скрито са разклонение на една майка –кърмилница – КПСС (която създаде „верни чада“ на Коминтерна, начело със СССР / Русия); докато не се определим като патриотии не направим програма за защита на бащинията сибез да избираме да ни управляват предатели на българския род, няма да излезем от огромната каша. Събуди се, българино, защото наистина си потомък на велик човешки род! „....вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света. Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка.от дрревната европейска култира, най-древната отломка.  И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последна отломка от миналото, но и първа от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето...“ -                акад. Д.С. Лихачов                                                                
               
                                                      
ѢѢѢ







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: azblagara
Категория: Политика
Прочетен: 117471
Постинги: 36
Коментари: 81
Гласове: 85
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031