Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2012 22:25 - ДА СЪБУДИМ БУДИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ!!!
Автор: azblagara Категория: Политика   
Прочетен: 1661 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 24.08.2012 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Добро утро, уважаеми български УЧИТЕЛИ  и  ПРЕПОДАВАТЕЛИ!
Българи Ви подаряват ето тези факли, с които да влезете тази есен в българските училища! От Вас се иска само малко смелост, малко доблест, малко проумяване на истината, че нито министри, нито депутати, нито администрации към държавни институции някога ще Ви оценят по достойнство като възлово звено на нацията, отговорно за ДУХОВНОСТТА, БЕЗ КОЯТО Е НЕМИСЛИМО ПРОСЪЩЕСТВУВАНЕТО НА НАРОДА НИ.  ЩОМ СТЕ ПОЕЛИ ЗАДАЧАТА ДА СТЕ  ПРОСВЕТИТЕЛИ, НЯМАТЕ ПРАВО ДА НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО СА БУКВИТЕ В ДАДЕНА  АЗБУКА И КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО ИМ ЗА СЪОТВЕТНИЯ НАРОД. 

image

http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=rgh1345834515z.jpg


image

http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=klz1345835502l.jpg

Още ли Ви харесва държавническото лицемерно потупване по раменете  Ви, фалшивите хвалебствия, с които ви отрупват по празниците, свързани с просветата на населението? А случайно да Ви е хрумвало, че АКО ВИ ПОСТАВЯТ ПОДОБАВАЩО НА НАЙ-ВИСОКАТА СТЪЛБИЦА НА ОБЩЕСТВОТО, това означава, че ПЪРВО на Вас БИХА дали ключа към РАЗБИРАНЕТО И ОСЪЗНАВАНЕТО КОИ  И КАКВИ СТЕ ВИЕ . Тогава истински БИХТЕ разбрали какво представлява всяко едно дете срещу Вас. Тогава БИХТЕ могли да видите целия Космос в детските очи. Тогава БИХТЕ БИЛИ истински учители, просветители, будители. И какво ще стане? Ще сътворите такова СВОБОДНО ДУХОМ ОБЩЕСТВО, което ще ги детронира. ХА! Стиска ли им?НЕЕЕЕЕЕЕ!
 
Управляващите изпълняват предначертан план, който няма нищо общо с човешкото личностно просветление и развитие на българите. И вие СТЕ  СЪУЧАСТНИЦИ В ТОЗИ ПЛАН, макар и сляпо, макар и косвено. Вие слугувате на предателите. Вие им подарявате от енергията си. Вие сте се превърнали на войници, училищата са бойни полета, защото в тях се сблъскват ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО НЕ ПРИЕМА СТАТУКВОТО И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ГО НАЛАГА. ТОВА Е ВОЙНА!!! А БОЙНОТО ПОЛЕ Е  ДУХОВНОСТТА. Тук не се пролива кръв. Войната е за души, български души.
 
Съгласихте ли се с поредната овча мисъл на управниците , да бъдат извадени от учебното съдържание Ботев и Левски? А знаете ли защо наглостта достигна до тук? Защото години наред тестваха вашата примиримост, вашето мълчание, вашето смъкване на погледа и приемането за преподаване на всякакъв материал, който Ви се спусне отгоре. Вие приехте да бъдете ПРОВОДНИЦИ на нечии идеи. Само малка част се осмелиха да бъдат ТВОРЦИ-УЧИТЕЛИ.
 
Колко от Вас биха разкрили дълбоката философия за човека, за вселената, за духовното, които струят от БЪЛГАРСКИТЕ  ВЪЛШЕБНИ  ПРИКАЗКИ?  Толкова ли е трудно да се изучават в началния курс и така да възпитават в красота и любов, а  в горните класове, чрез същите тези приказки и героите им, учениците да се изкачат на по-високата стълбица – философските основи на човека като част от вселената и взимосвързаност с нея?!
 
Колко от Вас дадоха на децата повече часове за затвърдяване на изучаван материал, вместо да се придържат стрикно към ТЕНДЕНЦИОЗНОТО изискване за ПРЕПУСКАНЕ през информацията (да – информация, защото така не става знание)?!
Колко от Вас проявиха истински професионализъм и потърсиха ОТГОВОРНОСТ  на онези „умници другари“, които писаха (и вероятно пак са написали) нови учебни програми, ново-ново-ново учебно съдържание?

Учениците ще продължат да БОЙКОТИРАТ тази „образователна“ система, защото те са носители на ИСТНАТА, която не им се позволява да бъде проявена. Затова ние, родителите, проумяхме, че вече няма смисъл да воюваме с децата си. ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА  СА  САМО ПРИСЪСТВАЩИ В УЧИЛИЩАТА , АКО УЧЕБНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НЕ СЕ ПРИСПОСОБИ КЪМ  
П Р И Р О Д А Т А  И  НЕЙНИТЕ ВЕЧНИ ЗАКОНИ. Щафетата е подадена. Остава да я приемете. Носете със себе си буквата ЯТ, ВКАРАЙТЕ Я В КЛАСНИТЕ СТАИ, В ТЕТРАДКИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ СИ, защото тя носи знанието за одухотворяването на материята и издигането й на следващ еволюционен етап.



Гласувай:
4



1. diadokolio - Много полезно!
25.08.2012 08:43
Добър да е денят Ви, Уважаема Стефка Сотирова!
Благодаря Ви, за пробуждащата тема!
Няма да разсъждавам, а ще споделя.
Закриха ни училището, но не и мен!
Класната стая не е задължителна, градинката е достатъчна.
Започнах доброволно, а вече защитихме и проекта- "Озеленяване и Цветарство".
Градинките са 7 броя, почиствам и правя приветливи, а родителите си оставят децата, защото им поднасям знанията за математиката и физиката, която преподавах, като приказки. Да, признавам си, че помощта идва и от 4-те ми внуци.
Не се притеснявам от униформата ми и метлата, защото децата слушат в захлас, а грижата ми, навсякъде да има цветя и книжки от читалището.
Не, това не е мое откритие, спомних си детството в "Младежкия парк", в гр. Русе, с летните читални.
Сега съм на 180км. в малко село, но децата са бъдещето, за да ми е приятно и на мен.
Нищо ново не съм открил, всички школи от древността, са били в паркове и градини.
Листата на дърветата шумолят, птичките пеят, ароматите са много, а играта е съчетана с трупане на познания, но не на зазубрени знания.
Да, наивник съм, нямам желание да порасна, децата и тяхното любопитство ме подмладяват.
Защо са доволни родителите?
Защото им подсказвам, какво ги вълнува децата им, какви са мечтите им и къде би било най- добре, да се развият.
Играта е невероятна школа, която отваря скрити заложби, без да се стряскат от дневника и оценката.
Не, децата усещат готовността ми да давам, никаква сила не би ги довела в градинката, ако не съм събудил любопитството им, в което да са участници, а не потребители.
Приятни и отпочиващи дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: azblagara
Категория: Политика
Прочетен: 118548
Постинги: 36
Коментари: 81
Гласове: 85
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930